Lobster Tails recipe

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[red]Ingredients:[/red] 6 Rounds Thinly Sliced Pancetta Bacon
6 Lobster Tails (cooked meat)
3 Tbsp Shallots
1 Tbsp Butter
3 Tbsp White Wine
3 Tbsp Chicken Stock
3/4 c. Heavy Cream (35%)
Salt
Crushed Black Pepper
20 Spears Steamed Asparagus

[red]Method:[/red] Wrap lobster tails in pancetta bacon.
In a medium non-stick sauté pan over medium-high heat add butter, pancetta wrapped lobster tails and shallots. Sauté for 2-3 minutes until pancetta in cooked and shallots are slightly browned.
Remove wrapped lobster tail. Set aside.
Add white wine and chicken stock to shallots. Reduce for about one minute and then add cream. Season with salt and cracked pepper.
Bring to a boil and simmer for one minute. Add wrapped lobster tails and asparagus. Simmer for another minute until everything is heated through and sauce is slightly thickened.
Serve.
Servings: 4[red]Ingrédients :[/red] 6 tranches rondes minces de pancetta
6 queues de homard (chair cuite)
3 c. à table d’échalotes
1 c. à table de beurre
3 c. à table de vin blanc
3 c. à table de bouillon de poulet
3/4 t de crème à 35 %
Sel et poivre
20 pointes d’asperge cuites à la vapeur

[red]Préparation :[/red] Enrober chaque queue de homard dans une tranche de pancetta. Dans une casserole moyenne antiadhésive, faire sauter le beurre, les échalotes et les queues de homard enveloppées de pancetta pendant 2 à 3 minutes à feu moyen-élevé jusqu’à ce que la pancetta soit cuite et que les échalotes soient légèrement brunies. Retirer les queues de homard enrobées et les mettre de côté.
Ajouter le vin et le bouillon de poulet aux échalotes. Réduire pendant environ une minute et ajouter la crème. Saler et poivrer.
Porter à ébullition et laisser mijoter une minute.
Rajouter les queues enveloppées et les asperges. Laisser mijoter encore une minute jusqu’à ce que le tout soit bien chaud et que la sauce ait épaissie légèrement.
Servir.
Donne 4 portions.

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